مروری بر مقوله مسمومیت در گفتگو با پزشک کلینیک خانواده بهداشت و درمان صنعت نفت مسجدسلیمان
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بهداشت و درمان صنعت نفت مسجدسلیمان دکتر فهیمه نوذری پزشک کلینیک خانواده این مرکز درمانی در ایام هفته پیشگیری از مسمومیت ها(یکم تا هفتم آبان)، در گفتگویی با روابط عمومی گفت: شعار محوری هفته پیشگیری از مسمومیت ها در سال جاری «سلامتی را با افزایش آگاهی و اقدام پیشگیرانه از مسمومیتها محافظت کنیم» است که بر نقش آموزش و اطلاع رسانی برای پیشگیری از بروز انواع مسمومیت ها تأکید دارد.
وی گفت: آسیب ناشی از مسمومیت ها قابل پیشگیری است و برای مسمومیتها پیشگیری بهترین راه مقابله است.
دکتر نوذری در ادامه به بیان برخی نکات پیرامون مسمومیت ها پرداخت و افزود: شایعترین علت بروز مسمومیت در جهان، مصرف داروها بیش از مقادیر درمانی است. مسمومیت دارویی می تواند بهصورت عمدی و در اثر مصرف بیش از اندازه مواد مسمومکننده بهقصد خودکشی و یا بهصورت اشتباهی و غیرعمد رخ دهد که این مورد معمولاً در کودکان، افراد ضعیف و یا سالمندان رخ میدهد.
ایشان ابراز داشت: در میان بزرگسالان، بیشترین آمار مسمومیت با مسکن ها (مخدر و غیر مخدر)، آرام بخش ها، داروهای قلبی عروقی، داروهای اعصاب و روان، الکل و مواد شوینده هستند.
دکتر نوذری سپس گفت: لحظات اولیه پس از بروز مسمومیت، برای نجات فرد مسموم حیاتی میباشد و افراد باید در صورتیکه علائمی از مسمومیتها حتی خفیف آن در اطرافیان مشاهده شد بلافاصله با تلفن 190 یا 115 اورژانس تماس بگیرند.
وی تاکید کرد: «از مصرف خودسرانه داروها حتی آنهایی که در دید عموم داروهای ساده و سالم محسوب میشود مانند استامینوفن جدا خودداری شود.» داروها را مطابق با توصیه پزشک یا داروساز و نه بیشتر از آن مصرف نمایید چراکه با مصرف چند برابر مقادیر درمانی داروها بهطور خودسرانه، نهتنها روند درمان شما سریعتر نمیشود بلکه دچار عوارض سوء و یا مسمومیت با داروها خواهید شد.
پزشک کلینیک خانواده بهداشت و درمان صنعت نفت مسجدسلیمان در انتها گفت: امید است بالا بردن آگاهی و ارتقاء سطح دانش جامعه در مورد مسمومیت ها و راه پیشگیری از آنها، منجر به کاهش مراجعات مسمومیت و مرگ و میر ناشی از آن گردد.